Blog

Categorie: Algemeen  Onderwijs
Laat ik als eerste beginnen met het uiten van mijn grote RESPECT voor onze zorginstellingen, overheid en alle andere cruciale beroepen/instanties die ik hier niet noem, voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus! Als het aan mij ligt is de oplossing of de rem op deze sluipmoordenaar liever gister dan vandaag gevonden. Daar wil ik het in dit stuk verder niet over hebben. Ik wil nu vooral even inzoomen op wat er op dit moment gebeurt in het onderwijs, de sector waar ik veel in werk.
Categorie: Algemeen  Onderwijs
Mogen we even binnenkomen? Het zijn Els en Pim, ouders van Myrthe uit groep 8. Els ken ik van gezicht, waarschijnlijk van de ouderraad. Pim ken ik van de mail. Pim stuurt al vanaf het begin van mijn aantreden als interim directeur mails. Het onderwerp in deze mails is het vertrouwen in de schoolleiding en keuze van de leerkracht voor hun dochter.
Categorie: Algemeen  Artsen  Onderwijs  Overheid  Zorg
Eerder schreven we al een stuk over de negatieve trend waarin te zien is dat steeds minder zzp’ers zich verzekeren. Vier op de tien zzp’ers is überhaupt niet voorbereid op een eventuele arbeidsongeschiktheid. In het pensioenakkoord van juni 2019 staat dan ook dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen verplicht wordt.
Categorie: Algemeen  Artsen
De term GGZ (Geestelijke Gezondheid Zorg) is een bekende in Nederland. De verslavingszorg is een onderdeel van de GGZ. Als wij over verslavingszorg praten, dienen wij de rol van verslavingsarts KNMG niet te vergeten. De functie van verslavingsarts KNMG bestaat al ruim 12 jaar en toch blijkt dit voor sommigen een geheel onbekend terrein. Ik wil jullie graag meenemen in mijn verhaal.
Categorie: Algemeen  Artsen  Zorg
Afgelopen week debatteerde de tweede kamer over het arbeidsmarktbeleid in de zorg. Voor dit debat stuurde het ministerie van VWS een tussenrapportage van het onderzoek ‘De realiteit en waarde van flexwerk in de zorg’ naar de tweede kamer. Het gaat om een onderzoek van het CAOP en Kennisland, dat is gehouden onder diverse typen flexwerkers, zowel intern als extern, zzp’ers en uitzendkrachten.
Categorie: Algemeen  Onderwijs  Overheid  Zorg
Na zevenenhalf jaar stop ik als bestuursvoorzitter bij de onderwijsinstelling Salto. Vanaf maart ga ik beginnen met een nieuwe uitdaging: ik ga aan de slag bij Spijtenburg. Daarom wil ik mezelf graag aan jullie voorstellen: mijn naam is Angelica Bus (56 jaar), tot voor kort dus werkzaam als bestuurder bij een grote onderwijsinstelling in Eindhoven. Bij Spijtenburg ga ik aan de slag als senior consultant op zowel werving & selectie als advies. Mijn passie ligt in het verder helpen van organisaties met bestuurlijke, organisatorische en personele vraagstukken in onderwijs, overheid en zorg. Ik heb erg veel zin om met deze nieuwe uitdaging te beginnen en met nieuwe mensen in contact te komen.
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!