Blog

Categorie: Algemeen
Iedereen is geraakt door de coronacrisis, zo ook de werkzoekenden. De ouderen onder hen kwamen voor de crisis vaak al moeilijk aan een baan. Hoe is dat nu? Welk effect heeft de crisis hier op gehad? Het lijkt er op dat ze steeds meer in de belangstelling zijn komen te staan. Het hebben van de juist ervaring telt steeds zwaarder. En ervaring, dat heeft deze groep in overvloed.
Categorie: Cases  Onderwijs
Spijtenburg wist op zeer prettige, professionele en bij de heer Middelkamp als ervaren interim directeur passende wijze invulling te geven aan de rol van intermediair.
Categorie: Algemeen  Cases  Onderwijs
Voor de opleiding House of Business waren wij op korte termijn op zoek naar 2 a 3 interim professionals die ons team konden versterken in de functie van talentcoach (docent).
Categorie: Algemeen  Artsen  Zorg
De nieuwe Wet verplichte ggz (Wvggz) is begin dit jaar van kracht geworden. Deze wet maakt het mogelijk om verplichte zorg op maat te leveren. Dit houdt onder andere in dat het houden van toezicht of het toedienen van verplichte medicatie voortaan poliklinisch of zelfs bij iemand thuis gedaan kan worden. Ook hebben familieleden meer inspraak. Dit is anders bij de oude wet BOZ, waar dit niet mogelijk was.
Categorie: Onderwijs
Iets wat je boeit blijft je bij. Deel je met anderen, geven betekenis aan het waarom dat je iets doet en geeft je energie. Zo ook de ervaringen met een Stichting PO in Eindhoven; SALTO Onderwijs.
Categorie: Algemeen  Onderwijs
Ruim 6 weken is er thuisonderwijs verzorgd in Nederland. Respect nogmaals voor alle leerlingen, ouders en de leerkrachten zelf! Over het algemeen genomen gaat het thuisonderwijs verzorgen best goed. Daarmee laat ik de leerlingen in moeilijke thuissituaties even buiten beschouwing. Daar kan niet genoeg aandacht en zorg naar uit gaan. Ik hoop vooral dat deze crisis nog eens dubbel en dwars laat zien dat het onderwijs, alle jeugdzorginstellingen en gemeentes de samenwerking voorop moeten stellen. Dat nog duidelijker wordt: Wie heeft de regie en wie neemt verantwoordelijkheid? Alleen hiermee kunnen we slagen halen voor deze kwetsbare kinderen.
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!