Blog

Categorie: Algemeen  Zorg
Voor de werknemers in de GGZ is een akkoord bereikt voor de nieuwe cao GGZ, welke loopt tot 1 juni 2019. Het akkoord is op 24 mei 2017 getekend door GGZ Nederland en de werknemersorganisaties FNV, CNV Zorg en Welzijn, NU ’91 en FBZ.
Categorie: Algemeen  Artsen
Dat is de toekomst die de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) voor ogen heeft. Op dit moment hebben huisartsen het namelijk, door de overdracht van taken, drukker dan ooit. Doordat steeds meer ouderen langer thuis wonen of eerder naar huis gestuurd worden na een behandeling ontstaat er een grotere vraag naar zorg. Zorg die in vrijwel alle gevallen neerkomt op de huisarts, aldus de LHV in dagblad Trouw. Deze grotere zorgvraag is ontstaan door een plan van het kabinet en zorgverzekeraars om de stijging in zorgkosten te drukken. Hoe minder zorg er namelijk richting de duurdere specialist gaat, hoe gunstiger dit is voor de kosten. Voordeel voor de patiënt Kunnen we constateren dat er alleen nadelen verbonden zijn aan het overdragen van taken richting de huisarts? Zeker niet! Niet voor de patiënt in ieder geval. Doordat minder behandelingen in het ziekenhuis...
Categorie: Algemeen  Zorg
De cijfers spreken voor zich; van de volwassenen in Nederland heeft bijna de helft overgewicht, ruim vijf miljoen Nederlanders hebben één of meer chronische aandoeningen en het aantal mensen met diabetes type 2 groeit explosief. Ook de zorgkosten laten niks aan de verbeelding over. In 2015 gaven we maar liefst 95 miljard euro uit aan de zorg, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hoe dit komt? Verkeerd eten, te weinig bewegen en teveel stress.
Categorie: Algemeen  Zorg
Als bestuurder aan de slag in een ziekenhuis? Tegenwoordig wordt hier steeds vaker voor bedankt. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Sioo in samenwerking met het managementbureau Boer & Croon onder ziekenhuisbestuurders, toezichthouders en headhunters.
Categorie: Algemeen  Zorg
Als arbeidsdeskundige ben je specialist op het gebied van re-integratie. Is een werknemer (langdurig) ziek? Dan wordt jij ingeschakeld om te beoordelen wat zijn of haar mogelijkheden nog zijn op de arbeidsmarkt.
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!