Blog

Categorie: Algemeen  Artsen
Wanneer je deze blog leest ben je waarschijnlijk (net) afgestudeerd als basisarts. Gefeliciteerd! Na behoorlijk wat uren studie heb je dan eindelijk je diploma op zak. En nu? Ga je, indien mogelijk, verder studeren? Of wil je graag werkervaring opdoen om te kijken welke richting het beste bij je past? Een ruime meerderheid van de geneeskunde studenten kiest ervoor om na hun studie verder te studeren. Helaas is het aantal opleidingsplaatsen de afgelopen jaren flink gedaald. Dit bekent dat je als basisarts niet altijd direct de opleiding kunt volgen van jouw voorkeur. Op dat moment heb je de mogelijkheid om als basisarts aan de slag te gaan. Waar kun je werken? Als basisarts kun je aan de slag bij diverse zorginstellingen of organisaties. Denk aan ziekenhuizen, onderzoekscentra, een GGD, verzekeringsmaatschappij of een uitkeringsinstantie. Dit zorgt ervoor dat je als ANIOS...
Categorie: Algemeen  Zorg
Drie jaar na de invoering van de Jeugdwet is de beoogde transformatie naar een effectiever jeugdstelsel nog niet gerealiseerd. Dit blijkt uit het rapport 'Eerste evaluatie Jeugdwet' dat is aangeboden aan de ministeries van VWS, JenV en aan de VNG. De evaluatie is uitgezet en begeleid door ZonMw en is gebaseerd op bestaand onderzoek en enquêtes onder gemeenten, zorgaanbieders en ouders.
Categorie: Algemeen  Onderwijs
In het kader van onze werving en selectieopdrachten voor bestuurders staan wij vaak stil bij de vraag wat een kandidaat tot een goed bestuurder maakt. Een goed bestuurder maakt zijn of haar eigen visie ondergeschikt aan die van de professionals in de organisatie.
Categorie: Algemeen  Zorg
In november 2017 is GGZ Nederland een campagne gestart met als slogan 'Minder Regelgekte Meer Zorg'. Het doel van deze campagne is om de administratieve lasten in de zorg te verminderen.
Categorie: Algemeen  Onderwijs
Diversiteit in besturen is niet alleen belangrijk vanuit een rechtvaardigheidsprincipe. Diversiteit leidt ook tot betere besluitvorming.
Categorie: Algemeen  Zorg
"Informatie is de brandstof voor de best denkbare zorgervaring en maak het mogelijk dat de patiënt ook echt 'connect' met het zorgnetwerk". Dat schrijft GGZ Nederland in het vandaag gepresenteerde visiedocument waardegedreven ggz. Het is ook niet voor niets dat één van de aanbevelingen uit het document is dat patiënten een betere informatiepositie moeten krijgen.
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!