Blog

Categorie: Algemeen  Onderwijs
Elke sollicitatiebrief voor een functie die je aanspreekt verdient de aandacht. Je hebt immers energie gestoken in de brief, je hebt je ingelezen, je hebt je een voorstelling gemaakt hoe het zou zijn om ‘daar’ te werken.
Categorie: Algemeen  Zorg
 Het Capaciteitsorgaan adviseert het ministerie van VWS in het Capaciteitsplan 2020-2024 om meer opleidingsplaatsen beschikbaar te stellen voor beroepen in de Geestelijke Gezondheidszorg. Het betreft hier het aantal instromers in de opleidingen tot gz-gpsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog en verpleegkundig specialist ggz. Dit advies wordt opgesteld aan de hand van de te verwachten zorgbehoefte en de daarbij benodigde capaciteit aan professionals in de zorg. Sinds het laatste advies, opgesteld in 2015, hebben zich tal van ontwikkelingen voorgedaan op het vlak van het zorgaanbod, de zorgvraag en het werkproces. Deze ontwikkelingen leiden tot een stijging van het instroomadvies voor het merendeel van bovengenoemde functies. Zo wordt er geadviseerd om jaarlijks 723 gz-psychologen te laten instromen tegen 524 in 2015. Tevens zouden er ook meer klinisch psychologen (270 tegen 226 in 2015) en meer verpleegkundig specialisten ggz (160 tegen 86 in...
Categorie: Algemeen  Onderwijs
Solliciteren is een vak apart dat je serieus moet nemen en waar je tijd aan moet besteden. Planmatig werken vormt niet alleen een voorwaarde om effectief te kunnen werken als bestuurder of directeur, maar ook om kansen te bieden aan je eigen loopbaan.
Categorie: Algemeen  Zorg
Vandaag is het startsein gegeven voor de publiekscampagne 'Ik Zorg'. Een campagne die erop gericht is om meer mensen voor de zorgsector te werven. Als er nu namelijk niks gebeurt, is er in 2022 een tekort van 125.000 zorgmedewerkers.
Categorie: Algemeen  Artsen
In september deelde De Jonge Specialist de resultaten van een enquête, gehouden onder hun achterban bestaande uit a(n)ios, klinisch fysici en chemici in opleiding en ziekenhuisapothekers in opleiding. Hieruit bleek dat één op de vijf respondenten een verhoogde kans heeft op een burn-out. Mede door een te hoge werkdruk, een verstoring van de werk-privé balans en een gebrek aan autonomie. De aanleiding voor dit onderzoek was het feit dat er steeds meer meldingen binnen kwamen bij het AIOS Meldpunt van De Jonge Specialist. Meldingen die voor een groot deel te maken hadden met dienstbelasting, roosters en uitval van a(n)ios. Als voorbeeld werd er o.a. aangedragen dat er gemiddeld 8 uur in de week wordt overgewerkt (zonder dat daar een compensatie tegenover staat), dat slechts 1 op de 7 ondervraagden regelmatig pauze neemt tijdens het werk en dat slechts 15% van...
Categorie: Algemeen  Onderwijs
Onze opdrachtgevers ontvangen graag kandidaten op gesprek die eerder hebben laten zien dat zij een soortgelijke functie succesvol hebben uitgeoefend. De geschiedenis is immers een belangrijke voorspeller voor de toekomst. Is het echter wel zo vanzelfsprekend om alleen op basis van gestelde criteria passende kandidaten voor te dragen? Lopen we met deze passende en ‘veilige’ voordracht niet het risico dat we meer homogeniteit realiseren?
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!