Blog

Categorie: Algemeen  Onderwijs
“Waarom benoemen teamleden toch zo vaak specifieke onderwijservaring als belangrijk?” En waarom gaan bestuurders daar dan zo ‘makkelijk’ in mee? (ook wanneer het team onderwijskundig sterk onderlegd is).
Categorie: Algemeen  Onderwijs
Een aanspreekcultuur ontstaat alleen als de top van de organisatie zelf consequent het gewenste aanspreekgedrag laat zien. Toezichthouders en bestuurders realiseren zich soms onvoldoende wat voor invloed hun gedrag kan hebben op de organisatie.
Categorie: Algemeen  Artsen  Zorg
Het aan de slag gaan als ZZP’er in de zorg wint aan populariteit. Steeds meer zorgverleners zien in dat er veel vrijheid gekoppeld is aan het zijn van ZZP’er. Zo heb je de verdeling van jouw werktijd zelf in de hand en zorgt het werken op basis van opdrachten voor afwisseling. Daarnaast kun je als ZZP’er de zorg verlenen waar jij achter staat.
Categorie: Algemeen  Artsen  Onderwijs  Zorg
De feestdagen staan weer voor de deur. Bij uitstek de tijd om samen te zijn met familie en vrienden, terug te blikken op het afgelopen jaar en de voornemens voor het nieuwe jaar op een rij te zetten.
Categorie: Algemeen  Artsen
Om de zorg betaalbaar, toegankelijk, dichtbij de patiënt én van hoge kwaliteit te houden, moeten grote stappen gezet worden op het gebied van doelmatigheid. Niet voor niets heeft Onderwijs en Opleidingsregio Zuidoost Nederland (OORZON) het thema ‘doelmatigheid’ een vaste plek gegeven in de opleiding van medisch specialisten. Voorbereiden op de toekomst Waarom dit volgens hen van belang is? Inmiddels gaat er steeds meer aandacht uit naar competentiegericht opleiden. Hierdoor ontstond bij OORZON de behoefte om de sector te ondersteunen bij de vertaling van de algemene competenties naar praktische leermomenten op de werkvloer. De specialist van morgen moet immers niet alleen medisch expert zijn. Hij of zij moet ook om kunnen gaan met de problemen in de huidige zorg. Belangrijk is dat zij voorbereid zijn op de problemen waar de zorg in de toekomst mee wordt geconfronteerd. Doelmatigheid in de praktijk...
Categorie: Algemeen  Artsen  Zorg
Personeelstekort in de zorg, eerder schreven we hier al een kort artikel over. De cijfers zijn nog steeds onveranderd en zorgwekkend. Het aantal banen in de zorg wordt door het UWV geschat op 1,1 miljoen. Dit houdt in dat de zorg de grootste sector op de arbeidsmarkt is binnen de Nederlandse economie. Volgens de UWV Arbeidsmarktprognose stijgt het aantal banen in de zorg met 52.000 tot en met 2019. In 2022 zou het personeelstekort zelfs op kunnen lopen tot 125.000 zorgprofessionals.
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!