Blog

Categorie: Algemeen  Artsen  Zorg
Mijn naam is Pieter Bodewits en ik ben werkzaam als arts in de verslavingszorg, een dynamische en afwisselende baan. Tijdens mijn werkweek beoefen ik vijf verschillende specialismen. Graag neem ik jullie mee in mijn achtergrond en hoe mijn enerverende werkweek er uitziet.
Categorie: Algemeen  Onderwijs
Hoe regel je je eigen zelfmanagement? Hoe weet je vooraf dat de opdracht bij je past, bij jouw als mens, met jouw specifieke eigenschappen, je ambitie, groei potentieel, je karakter, je intellect, je ervaring? Kortom: Hoe blijf je trouw aan jezelf, je eigen ‘kern’. Want alleen dan kun je optimaal renderen.
Categorie: Algemeen  Onderwijs
Vanaf november 2018 is O2A5 actief een wervingscampagne gestart om zij-instroom te kunnen realiseren naar de baan van leerkracht. Dit idee is ontstaan vanuit het bestuur, in samenwerking met de directeuren en de stafmedewerkers, om een ander potentieel aan te kunnen boren van mensen die al wel affiniteit hebben met onderwijs, maar op dit moment nog niet in het onderwijs werken. Wij vroegen ons hierbij af hoe we deze doelgroep kunnen bereiken en zo met hen in contact te komen? O2A5 is gestart met het inschrijven en bijwonen van een Rabobank event in de regio Gorinchem, waar wij ons als onderwijsorganisatie hebben mogen presenteren. Tijdens dit event hebben de aanwezige stafmedewerkers en directeuren een grote groep van meer dan 30 tot 40 geïnteresseerden gesproken. Ze waren zeer positief verrast over het feit dat zoveel mensen uit andere beroepsgroepen het onderwijs...
Categorie: Artsen  Zorg
Het CIBG meldt dat per 1 april alle BIG-geregistreerde zorgverleners hun BIG-nummer actief bekend dienen te maken. Dit komt door een (aanstaande) wijziging in de wet BIG. Deze wijziging moet er enerzijds voor zorgen dat patiënten makkelijker kunnen controleren of een zorgverlener ingeschreven is in het BIG-register. Anderzijds zorgt deze wijziging ervoor dat de zorgverlener makkelijk vindbaar is waardoor deze niet verward kan worden met een naamgenoot binnen hetzelfde beroep.
Categorie: Algemeen  Onderwijs
In het eerste deel van de 'gemakkelijke' weg heb ik me hardop afgevraagd waarom in het onderwijs bij de werving van nieuwe collega’s toch zo vaak voor ervaring wordt gekozen als leidende factor. In deel twee ga ik hier verder op in; de verwerking van de binnengekomen reacties en stellingname. Mensen zijn gewoontedieren, en daarmee is het niet eenvoudig om reflexen af te leren. Toen vorige week, op de avond van de Ouderraad van het Onze Lieve Vrouwenlyceum in Breda – waar ik deel van uit mag maken – de vraag werd gesteld wie zich wilde bemoeien met de opzet van een thema-avond rondom de ‘Growth mindset’ ging als vanzelf mijn vinger omhoog en hoorde ik mezelf ‘ik doe graag mee’ zeggen (want ik ben goed thuis in deze materie). Daarmee onderken ik de eigen omarming van het bekende. Niets...
Categorie: Algemeen  Artsen  Zorg
Eerder schreven we een artikel over het personeelstekort in de zorg; dat als gevolg hiervan zorginstellingen, zorgopleidingen en het ministerie plannen hebben gemaakt om zorgprofessionals te werven en zo het tekort te dichten. De achterdeur staat echter open. Veel mensen vertrekken uit de zorg waardoor de uitstroom groot is. De focus ligt dus met name op de instroom, en niet op het stoppen of terugdringen van de uitstroom. Berenschot onderschrijft dat hierdoor het personeelstekort in de zorg niet gedicht wordt.
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!