Almelo
Referentie: SPS10335

Verpleegkundige

Wat ga je doen?

Vind je het fijn om zelf te bepalen hoe je jouw werkdag invult in overleg met jouw team? Draai je daarnaast als verpleegkundige graag zelfstandig je spreekuren? Dan is deze functie misschien echt wat voor jou!

Je komt te werken met een interessante doelgroep in een penitentiaire inrichting. Verder:

  • Verleen je triage en eerstelijnszorg tijdens spreekuren.
  • Handel je klachten zelf af (zoals hoofdpijn en wondverzorging klachten)
  • schat je in wanneer doorverwijzing naar bijvoorbeeld een huisarts nodig is.
  • Neem je deel aan medische intakes af bij nieuwe gedetineerden.


Organisatieprofiel

Je gaat samenwerken met ongeveer 250 collega’s in diverse functies, zoals groepsleiders, complexbeveiligers en justitieel verpleegkundigen. Wat jullie bindt, is de professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met uiteenlopende achtergronden, problematieken en culturen. Samen bieden jullie de gedetineerden een zinvolle dagbesteding en ondersteunen hen bij hun voorbereiding op de terugkeer in de maatschappij. Niet alle gedetineerden zijn echter even gemotiveerd, waardoor de ene dag soepel kan verlopen, terwijl een andere dag juist onrustig is. Afhankelijk van je functie ervaar je dit verschil in direct contact met gedetineerden of meer op afstand.

De gevangenis in Almelo is onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen, divisie Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring, en biedt plaats aan ongeveer 211 justitiabelen. Er zijn verschillende regimes voor mannen, waaronder een Huis van Bewaring (HvB), een gevangenis voor zowel lang- als kortgestraften, en een Extra Zorgafdeling (EZV). Daarnaast is er, los van de inrichting, een Huis van Herstel.

Wie ben je als verpleegkundige?

Je hebt een mbo of hbo-diploma, verpleegkunde en een BIG-registratie. Daarnaast:

  • Heb je relevante werkervaring op het vlak van somatische-, psychiatrische- en/of verslavingszorg.
  • Heb je ervaring met het verlenen van eerste hulp
  • Sta je stevig genoeg in je schoenen om goed om te gaan met de doelgroep.
  • Ben je een teamplayer en open, integer en initiatiefrijk.
  • Ben je een prettige collega en durft voor je mening uit te komen.
  • Weet je snel te schakelen, prioriteiten te stellen en verpleegkundig te handelen indien de situatie dat van je vraagt.
  • Ben je helder en duidelijk in de mondelinge en schriftelijke communicatie met zowel gedetineerden als collega’s.

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk contract aangeboden voor de duur van 6 maanden met de optie tot verlenging voor een half jaar voor 36 uur per week.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb je interesse in deze Verpleegkundige vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV (vóór 23 oktober 16:00u) kun je contact opnemen met Ingeborg van der Heijden, via 076 - 2063 333, 06 4519 2710 of per mail i.vanderheijden@spijtenburg.nl.

In navolging daarvan zal een voordracht gedaan worden en bij uitnodiging zal Spijtenburg je z.s.m. informeren over datum en tijden. Deze zijn op moment van publiceren nog niet bekend.

Deze procedure betreft een aanbesteding. Dit houdt in dat er enkele belangrijke gunningscriteria aan de vacature verbonden zijn. Wij vragen je deze via het formulier onderaan de pagina mee te sturen.

Indien je niet aan het profiel en de gunningscriteria voldoet, wordt jouw sollicitatie niet in behandeling genomen. Bij twijfel kun je contact opnemen met een van onze consultants. Mogelijk kunnen we je dan helpen met een vrijblijvende inschrijving als kandidaat of met een advies.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen: