Westland
Referentie: SPS10321

Strategisch Manager

Wat ga je doen?

Vind jij het interessant om met het Meerjaren Investeringsplan, het Meerjaren Perspectief Grondexploitaties en de P&C-cyclus te werken? Kan jij de verantwoordelijkheid nemen voor de strategische programmering en grondaankopen voor toekomstige woningsbouwlocaties? Dan is deze strategisch manager vacature echt iets voor jou!

Als strategisch manager ben je verantwoordelijk voor de strategisch programmering van deze woningbouwlocaties. Daarnaast initieer je strategische grondaankopen m.b.t. toekomstige woningbouwlocaties.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de strategische gebiedsontwikkeling, je houdt het overzicht en rapporteert de resultaten aan de directie en het college van B&W. Dit doe je via de gebruikelijke rapportage instrumenten binnen de gemeentelijke overheid. Denk aan: het Meerjaren Investeringsplan, het Meerjaren Perspectief Grondexploitaties en de P&C-cyclus.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de agenda en het voorzitterschap van het portefeuille over met de betrokken wethouder(s).
Dit alles doe je door het toepassen van projectmatig werken: dit draag je uit naar je collega’s zowel binnen het team als daarbuiten.

Waar ga je werken?

Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. Ze zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. Ze sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

De collega’s die werkzaam zijn binnen het cluster Ruimte houden zich bezig met het ontwikkelen, initiëren en invulling geven aan ruimtelijke ontwikkelingen. Zij zorgen voor het tot stand brengen én op peil houden van een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving: dit is inclusief beheer, onderhoud, toezicht, handhaving en omgevingsmanagement. Deze veelzijdige werkzaamheden zijn verdeeld over 8 teams.

Wie ben jij als strategisch manager?

Als strategisch manager heb je minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als strategisch manager in gebiedsontwikkeling en woningbouwlocaties. Verder:

  • Heb je werkervaring met instrumenten als Meerjaren Investeringsplan, het Meerjaren Perspectief Grondexploitaties en de P&C-cyclus.
  • Heb je een afgeronde opleiding op WO-bachelor niveau in de richting Planologie, Sociale Geografie of Ruimtelijke Ordening.
  • Heb je werkervaring met programmering voor strategische gebiedsontwikkeling.
  • Heb je werkervaring met strategische grondaankopen voor woningbouwlocaties.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

  • Verantwoordelijkheid.
  • Oordeelsvorming.
  • Regisseren.
  • Samenwerken.
  • Plannen en Organiseren
  • Resultaatgerichtheid.

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk contract aangeboden voor de duur van 12 maanden met de optie tot 2 maal 12 maanden verlenging voor 36 uur per week.

Hoe ziet de procedure er uit?

Heb je interesse in deze strategisch manager vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV (vóór 23 september 16:00u) kun je contact opnemen met Carlo Brouwers, via 076 - 2063 333, 06 8100 5214 of per mail c.brouwers@spijtenburg.nl.

In navolging daarvan zal een voordracht gedaan worden en bij uitnodiging zal Spijtenburg je z.s.m. informeren over datum en tijden. Deze zijn op moment van publiceren nog niet bekend.

Deze procedure betreft een aanbesteding. Dit houdt in dat er enkele belangrijke gunningscriteria aan de vacature verbonden zijn. Wij vragen je deze via het formulier onderaan de pagina mee te sturen.

Indien je niet aan het profiel en de gunningscriteria voldoet, wordt jouw sollicitatie niet in behandeling genomen. Bij twijfel kun je contact opnemen met een van onze consultants. Mogelijk kunnen we je dan helpen met een vrijblijvende inschrijving als kandidaat of met een advies.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen:

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen: