Pijnacker-Nootdorp
Referentie: SPS10318

Concerncontroller

Wat ga je doen?

Vind jij het leuk om als concerncontroller met jouw financiële expertise, de ogen en oren van de organisatie te zijn en houd je graag in gaten of de organisatie op een rechtmatige manier met de middelen om gaat?

Als er risico’s zijn, merk je ze op en adviseert de organisatie en het bestuur hierover. Je hebt een sleutelpositie binnen de organisatie waarbij je samen met de gemeentesecretaris/ algemeen directeur, de drie domein directeuren en afdelingshoofd concernstaf organisatiebrede afwegingen maakt. Hierbij neem je als adviseur deel aan de vergaderingen van het directieteam.

Jij bent verantwoordelijk voor het onafhankelijk en objectief adviseren van directie en college. Hierbij denk je oplossingsgericht mee over risico’s, doelmatigheid, rechtmatigheid, kwaliteit en doeltreffendheid van het beleid en de bedrijfsvoering. Vanuit het programma ‘visie op control’ en ‘controlplan’ kijk je over de grenzen van domeinen en programma’s heen.

Je bent positief-kritische en verbindend op alle niveaus in de organisatie en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je toetst de kwaliteit en kaders van de P&C-cyclus en houdt de organisatie scherp in het opvolgen hiervan. Met een frisse blik – waarbij je ook nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt – kijk je naar processen en structuren. Hierbij werk je nauw samen met de collega’s van control en businesscontrollers.

Waar ga je werken?

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Zij werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. De medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.

Het team control maakt deel uit van de Concernstaf. De Concernstaf (CST) is een afdeling overstijgende stafafdeling die in opdracht van de gemeentesecretaris ondersteuning biedt aan zowel de ambtelijke als de bestuurlijke organisatie en op een aantal onderwerpen regie voert. Het is een kleine afdeling, van ongeveer 23 mensen, die zich kenmerkt door een adviserend en dienend karakter aan het bestuur en het Directie Team. Bovendien voert de CST controles en onderzoeken uit. De inzet is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de organisatie zodat wij er staan voor de inwoners van de gemeente.

Momenteel is de gemeente bezig met een organisatieontwikkeltraject. Het doel hiervan is om de organisatie voor te bereiden op de toekomst. Dit traject omvat een herinrichting van de organisatie met duidelijke aansturing en het verbeteren van processen en werkzaamheden. Samen bouwen zij aan een sterke, flexibele organisatie die klaar is voor de toekomst.

Wie ben jij als concerncontroller?

Je hebt afgeronde opleiding op WO niveau in de richting van Economie, Bestuurskunde, Bedrijfskunde, Accountancy of Public Control. Verder:

  • Heb je minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Concerncontroller binnen een gemeentelijke organisatie.
  • Is Bring your own device’ van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad;
  • Ben je in het bezit van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven en biedt qua verzekerde hoedanigheid, inhoudelijk dekking aan minimaal de opdrachtwaarde van de opdracht.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties

  • Sterke communicatieve vaardigheden (woord en geschrift)
  • Verbindend
  • Overtuigingskracht
  • Resultaatgericht
  • Politieke en bestuurlijk sensitief

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk contract aangeboden voor de duur van 6 maanden met de optie tot 2 maal 6 maanden verlenging voor 16 tot 28 uur per week.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb jij interesse in deze concerncontroller vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV kun je contact opnemen met Ingeborg van der Heijden via 076 - 2063 333, 06 4519 2710 of per mail i.vanderheijden@spijtenburg.nl (voor 22 september 16:00)

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.