Rotterdam
Referentie: SPS10214

(militair) Huisarts

Wat ga je doen?

Ben jij als huisarts autonoom in je handelen? En heb je daarnaast minimaal 1 jaar werkervaring als huisarts? Dan is deze militair huisarts vacature misschien echt wat voor jou!

Als (militair) huisarts verleen je geïntegreerde gezondheidszorg, door:

  • Het verrichten preventieve activiteiten (door het houden van toezicht op de gezondheidstoestand van de patiëntenpopulatie en collectieve of individuele maatregelen ter bescherming van de gezondheid en gericht op het behoud en de bevordering van de geschiktheid voor de dienst te nemen);
  • Het houden van een huisartsgeneeskundig spreekuur;
  • De opvang van acute zorgvragen en het leveren van spoedeisende geneeskundige zorg;
  • Het verrichten van bepaalde bedrijfsgeneeskundige activiteiten, met name het houden van een verzuimbegeleidingspreekuur en het beoordelen van de inzetbaarheid en de prognose hiervan en het adviseren van de militair en commandanten hierover onder andere in het Sociaal Medisch Team (SMT);
  • Het fungeren als eerste aanspreekpunt voor de militair en de commandant binnen de geïntegreerde gezondheidszorg;
  • Het coördineren in het MZT van de geleverde geïntegreerde zorg aan zijn patiëntenpopulatie door het signaleren van eventuele knelpunten in de continuïteit en afstemming van de zorg aan de patiënten van het MZT en het deelnemen aan de patiëntenbesprekingen van het MZT; daarbij breng je met name de meer complexe bedrijfsgeneeskundige problematiek in;
  • Het toezicht houden op het geïntegreerde zorgdossier (GIDS) van de militair opdat sprake is van een volledig, actueel en privacy-veilig dossier door het verzamelen en registreren van informatie over de geneeskundige zorg geleverd door derden buiten het MZT en het op verzoek en uitsluitend met informed consent van de patiënt verstrekken van medische informatie aan zorg- en hulpverleners buiten het MZT;
  • Het laten adviseren of ondersteunen voor die aspecten van de zorg waarin je onvoldoende deskundig bent door de andere leden van het MZT.

Daarnaast verleen je als (militair) huisarts huisartsgeneeskundige zorg door:

  • Het waarborgen dat het huisartsgeneeskundig zorgaanbod op kwalitatief verantwoorde wijze wordt uitgevoerd door jezelf, andere militaire artsen (AMA,MHA) en het ondersteunend personeel);
  • Het adviseren en ondersteunen van de niet als huisarts geregistreerde collega’s in het MZT op huisartsgeneeskundig gebied;
  • Het bijdragen vanuit je deskundigheidsgebied aan de bij- en nascholing van artsen, verpleegkundigen en geneeskundig hulppersoneel;
  • Wanneer intensieve huisartsenzorg in de thuissituatie noodzakelijk is en de militair geen gebruik kan maken van de diensten van een gezondheidscentrum van defensie, dan werk je met de VMA samen bij het maken van afspraken over intensieve huisartsenzorg met de door de militair verkozen civiele huisarts.

Waar ga je werken?

Als (militair) huisarts verricht je werkzaamheden binnen een gezondheidscentrum als lid van een militair zorgteam. Een gezondheidscentrum bestaat uit een hoofdlocatie met eventuele dependance. Een gezondheidscentrum biedt eerstelijns geïntegreerde huisartsgeneeskundige, bepaalde bedrijfsgeneeskundige, tandheelkundige, farmaceutische en fysiotherapeutische zorg aan de werknemers van Defensie binnen het verzorgingsgebied. Buiten de diensturen wordt de zorg verleend door of vanuit civiele regionale huisartsenposten of praktijken waarmee afspraken zijn gemaakt.

De militaire huisarts (MHA) maakt onderdeel uit van een medisch zorgteam (MZT) bestaande uit een militair huisarts (MHA), een militair bedrijfsarts (MBA) en eventueel een of meerdere algemeen militair artsen (AMA). Een van deze artsen is de verantwoordelijk militair arts (VMA) voor een eenheid: het eerste aanspreekpunt voor de commandant en de militairen van die eenheid. Hij heeft een coördinerende rol binnen het MZT en vormt feitelijk het loket waarlangs de militaire patiënt het gezondheidszorgsysteem betreedt. De VMA is eindverantwoordelijk voor de vaststelling van het inzetbaarheid advies aan de commandant en de volledigheid en actualiteit van het geïntegreerde zorgdossier van de militair. De MHA is de deskundige binnen het MZT op het gebied van de huisartsgeneeskunde en kan zelf ook VMA zijn voor een eenheid.

Naast de militaire artsen werken er altijd één of meerdere praktijkassistenten. Daarnaast kunnen algemeen militair verpleegkundigen, tandartsen, tandartsassistenten, een mondhygiënist, fysiotherapeuten en een apothekersassistent op het gezondheidscentrum aanwezig zijn. Bij het verlenen van zorg wordt je geleid door de eisen die zijn vastgelegd in de van toepassing zijnde wetten en regelgeving, waarbij de specifieke militaire omstandigheden, eisen en voorschriften in acht worden genomen. De geneeskundige dienst van het EGB ziet het als haar taak de gezondheid en inzetbaarheid van de medewerkers te bevorderen. Hierbij is er altijd bijzondere aandacht voor de gezondheidsaspecten in relatie tot de operationele context.

Als MHA ben je belast met het waarborgen dat het huisartsgeneeskundig zorgaanbod op kwalitatief verantwoorde wijze wordt uitgevoerd door jezelf, andere militaire artsen (AMA, MHA) en het ondersteunend personeel.

Wie ben jij als huisarts?

Je hebt de opleiding basisarts gevolgd en staat ingeschreven in het BIG-register. Daarnaast:

  • Heb je de opleiding huisartsgeneeskunde afgerond en sta je geregistreerd in het Register van Huisartsen;
  • Wordt je opgenomen in het register voor de algemeen militair arts (volgt), met de daaraan verbonden registratie- en herregistratie-eisen.
  • Heb je minimaal 1 jaar werkervaring als huisarts;
  • Je bent autonoom in je handelen;
  • Je bent AMA-competent;
  • Je bent huisarts-competent
  • Je beschikt over inzicht in de organisatie en wijze van optreden van de eenheid of eenheden waaraan je als VMA ben gekoppeld. In het bijzonder heb je kennis van en inzicht in de specifieke belasting, gezondheidsrisico's en voorzorgsmaatregelen in de voorbereiding op en uitvoering van de operationele opdracht.

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk contract aangeboden op ZZP-basis van 24 uur gedurende 27 weken met optie op verlenging.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb je interesse in deze (militair) huisarts vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV (vóór 4 september 16:00u) kun je contact opnemen met Jacqueline Rasenberg via 076 2063 333, 06-30059574 of via j.rasenberg@spijtenburg.nl.

In navolging daarvan zal een voordracht gedaan worden en bij uitnodiging zal Spijtenburg je z.s.m. informeren over datum en tijden. Deze zijn op moment van publiceren nog niet bekend. Deze procedure betreft een aanbesteding.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen:

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen: