Zoetermeer
Referentie: SPS10190

Psychiater Kind en Jeugd

Wat ga je doen?

Wil jij graag als psychiater werken binnen een deskundig en enthousiast team? Wil jij daarnaast 10-20% van je werktijd kunnen besteden aan (psychotherapeutische) behandeling? Dan is deze vacature misschien echt wat voor jou!

Je vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van de polikliniek Kinderen en Jeugd (SGGZ). Vanuit je rol als regiebehandelaar ben je zowel betrokken bij het diagnosticeren en behandelen van cliënten als bij het vormgeven van de toekomst van het zorgaanbod. Hierin neem je collega’s op inhoudelijk vlak graag mee.

De afdeling Kinderen en Jeugd bij de organisatie richt zich de komende jaren op de doorontwikkeling van de vijf zorglijnen; autisme, LVB in combinatie met psychiatrie, trauma & hechting, angst- & stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast richten zij zich op het verbreden van de doelgroep naar jongvolwassenen (18–25 jaar / transitiepsychiatrie). Als psychiater werk je daardoor op verschillende vlakken aan de verdieping en verbreding van de kwaliteit van zorg.

De organisatie richt zich op herstelgerichte zorg. Zij willen naast de cliënten staan in hun weg naar herstel. Echt persoonlijk contact is hierin cruciaal. ZIj zoeken geen ‘dokter-in-een-witte-jas’, ze zoeken wél iemand die anderen kan raken en van daaruit kan bewegen.

Waar ga je werken?

De poli Kinderen en Jeugd biedt diagnostiek en behandeling aan cliënten van 0 tot 25 jaar met complexe, ernstige en risicovolle problematiek op het gebied van autisme, LVB in combinatie met psychiatrie, trauma & hechting, angst- & stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen. Zij bieden ambulante en out-reachende zorg. Er wordt multidisciplinair gewerkt.
Er heerst een open sfeer voor intervisie en collegiaal overleg. Kinderen, jeugdigen, jongvolwassenen en hun ouders worden snel en adequaat geholpen door een multidisciplinair team dat bestaat uit onder andere; psychiaters, klinisch psycholoog, GZ- en basispsychologen, systeemtherapeuten, ambulant psychiatrisch hulpverleners en vak therapeuten (PMT en muziektherapie). Er is een goede samenwerking in de regio met de ketenpartners.

De organisatie zet in op een nieuwe manier van denken en werken. Van anders leren kijken. Waarbij niet het proces, maar juist de mens weer centraal staat. Waar diagnostisering en behandeling weer een hulpmiddel worden en geen doel op zich. Geen mens is tenslotte hetzelfde en iedere situatie is anders. De essentie van herstel en de basis van ons bestaan, is waarachtig contact: een proces van kwetsbaarheid en openheid. Dan ontstaat namelijk een verbinding van onvoorwaardelijk vertrouwen. En dat is cruciaal voor behandeling, begeleiding en persoonlijke groei. Minstens zo waardevol is het contact met de mensen in de naaste omgeving, die mede zorg dragen en zorg hebben. Want het zijn de naasten die een blik van buiten geven en helpen bij het begrijpen van de situatie. Zij doen er alles aan om dichtbij en bereikbaar te blijven voor de cliënten. Dat doen ze met 2.100 collega’s in de vertrouwde omgeving met de wijkteams, in de acute zorg, binnen de herstellocaties, van de poliklinieken, Eetstoornissen en het Servicebedrijf.

Wie ben jij als Psychiater?

Je hebt een duidelijke visie op de toekomst van de Kinderen en Jeugd Psychiatrie. Verder:
  • Denk en handel je vanuit herstelgerichte zorg; vanuit deze gedachte/werkwijze werk je aan meer autonomie van cliënten;
  • Ben je iemand die continue kennisinhoudelijke verdieping zoekt en dit graag deelt;
  • Denk je mee met de ontwikkelingen van de poli Kinderen en Jeugd;
  • Sta je ingeschreven in het BIG & RGS register en bent bij voorkeur Kinder- en jeugdpsychiater.

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk arbeidscontract op zzp-basis aangeboden voor een periode vanaf 1 augustus voor de duur van 5 maanden.

Procedure

Heb je interesse in deze psychiater vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV (vóór 14 augustus 16:00u) kun je contact opnemen met Jacqueline Rasenberg via 076 2063 333, 06-30059574 of via j.rasenberg@spijtenburg.nl.

Wie is Spijtenburg?

Wij zijn gedreven door het duurzaam verder helpen van mensen en organisaties bij hun échte vraag. Door te luisteren, nieuwsgierig te zijn en door te vragen, maken we voor kandidaten of opdrachtgevers het verschil! Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie, interim management/ZZP, detachering én advies. Wil je meer weten? Bekijk dan de over ons pagina.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen: