Cuijk
Referentie: SPS10176

Consulent inburgering

Wat ga je doen?

Heb jij kennis over participatiewet? Ben jij communicatievaardig? Wil jij werken bij gemeente Land van Cuijk voor 36 uur per week? Dan zal ik snel kijken naar deze vacature!

Naast de continue aandacht voor Inburgering heb je voortdurend aandacht voor het rechtmatig verstrekken van de uitkering (Participatiewet). Je vaste collega’s van het team Inburgering zijn het eerste aanspreekpunt voor nieuwkomers in de gemeente. Jij richt je als eerste op de rechtmatigheid, maar neemt daarnaast ook de leerbaarheidstoets af en zorgt dat er een passend Inburgeringstraject wordt afgesproken.

Je hebt een eigen klantenbestand en bent verantwoordelijk voor het gehele traject; van intake tot uitstroom op het terrein van de Participatiewet. De Participatiewet kent voor jou geen geheimen, ervaring met deze wet is echt een vereiste! Jij hebt een groot inlevingsvermogen, want jouw klanten kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken.

Je voert gesprekken met je klanten en doet nader onderzoek. Vervolgens beoordeel je of iemand (nog steeds) recht heeft op een uitkering of voorziening en zorgt dan voor een tijdige en rechtmatige verstrekking van die uitkering. Je versterkt informatie aan klanten over de wet- en regelgeving, rechten en plichten en procedures. Daar hoort natuurlijk ook enig papierwerk bij. Zo stel je noodzakelijke rapportages op als grondslag voor de te nemen beslissingen en maak jij plannen gericht op een zo volledig mogelijke maatschappelijke participatie. De functie is breed en uitdagend.

Daarnaast ben je de collega die in het kader van het 4-ogen principe de boete-onderzoeken afwerkt.

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij de gemeente Land van Cuijk in de prachtige provincie Noord-Brabant. Ze streven ernaar om de gemeente Land van Cuijk uit te breiden en te versterken. Vooral het versterken van innovatie, duurzame kennisregio die Brabant in Europees perspectief wil zijn, het versterken van recreatie en toerisme als nieuwe economische trekker en zorgen ze voor een optimaal leef- en vestigingsklimaat met een reikwijdte die verder gaat dan het Land van Cuijk.

Wie ben jij als consulent inburgering?

Als consulent inburgering heb je aantoonbaar een HBO-niveau en kennis van Suite voor Sociaal Domein, daarnaast:

  • Heb je ervaring in een soortgelijke functie.

  • Heb je kennis van de Participatiewet en ervaring met re-integratietrajecten.

  • Heb je kennis van de Wet Inburgering en ervaring met het werken met statushouders.

  • Ben je iemand met een groot inlevingsvermogen en oprechte interesse in klanten.

  • Heb je kennis van de sociale kaart van de gemeente Land van Cuijk is een pré.

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk contract aangeboden voor 36 uur per week voor de periode van 1 augustus 2024 t/m 31 december 2024, met de optie tot 2x6 maanden verlenging.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb je interesse in deze consulent inburgering vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV (vóór 19 juli 16:00u) kun je contact opnemen met Carlo Brouwers, via 076 - 2063 333, 06 8100 5214 of per mail c.brouwers@spijtenburg.nl.

In navolging daarvan zal een voordracht gedaan worden en bij uitnodiging zal Spijtenburg je z.s.m. informeren over datum en tijden. Deze zijn op moment van publiceren nog niet bekend.

Deze procedure betreft een aanbesteding. Dit houdt in dat er enkele belangrijke gunningscriteria aan de vacature verbonden zijn. Wij vragen je deze via het formulier onderaan de pagina mee te sturen.

Indien je niet aan het profiel en de gunningscriteria voldoet, wordt jouw sollicitatie niet in behandeling genomen. Bij twijfel kun je contact opnemen met een van onze consultants. Mogelijk kunnen we je dan helpen met een vrijblijvende inschrijving als kandidaat of met een advies.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.