Hoofddorp
Referentie: SPS10175

Beleidsadviseur sociaal domein met aandachtsgebied inburgering en schuldhulpverlening

Wat ga je doen?

Heb jij gevoel voor de politiek-bestuurlijke dynamiek binnen een gemeente? Kan jij goed schakelen tussen de strategische uitdagingen op bestuurlijk niveau en het vertalen van het beleid naar de uitvoering? Wil jij werken bij de gemeente Hoofddorp voor 32 uur per week? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

Als beleidsadviseur weet je wat er speelt in het werkveld inburgering en bij voorkeur ook schuldhulpverlening. Je kan snel schakelen naar de ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie. Naast de lopende werkzaamheden zijn er verschillende projecten waarbinnen de je adviseert over de genoemde werkgebieden. Je ontwikkelt beleid en adviseert op het gebied van inburgering en schuldhulpverlening.

  • Je opereert vanuit het subteam werk, inkomen en inburgering binnen team beleid en werkt nauw samen met andere disciplines zoals contractmanagement, kwaliteit, financiën, inkoop en uitvoering;
  • Je vertaalt bestuurlijke doelstellingen naar concrete opgaven voor Haarlemmermeer en zorgt voor (bestuurlijke) advisering;
  • Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten op het gebied van de inburgering en schuldhulpverlening en vertaalt deze in concrete en uitvoerbare beleidsvoorstellen en oplossingsrichtingen;
  • Je onderhoudt een lokaal, regionaal en multidisciplinair netwerk met partners;
  • Je adviseert en werkt mee binnen projecten op het gebied van inburgering en schuldhulpverlening.

Waar ga je werken?

Je zal als beleidsadviseur sociaal domein aan de slag gaan bij de gemeente Hoofddorp. Je wordt onderdeel van team Beleid van cluster MOZ. Een team met een leuke cohesie waarin collega’s je weten te vinden en bereidwilligheid tonen als je om hulp vraagt. Het team bestaat uit 19 beleidsadviseurs op de gebieden Jeugdzorg, Wmo, Werk, Inkomen en Inburgering.

Cluster Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg (MOZ) geeft samen met de clusters Samenleving, Sport en Cultuur (SSC) en Sociale Dienstverlening (SDV) vorm, sturing en uitvoering aan het sociaal domein. Aan de basis van deze samenwerking ligt het Haarlemmermeers model. 

Het cluster MOZ is verantwoordelijk voor beleid, sturing en regie op: 

  • Jeugdhulp en veiligheid (Jeugdwet);
  • Individuele begeleiding, dagbesteding (inclusief vervoer), kortdurend verblijf, beschermd wonen, hulpmiddelen en woningaanpassingen (Wmo);
  • De ondersteuning en begeleiding bij het vinden van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, inkomensondersteuning aan inwoners die (tijdelijk) niet zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien en de bestrijding van armoede en (Participatiewet) schulden (Wet gemeentelijke schuldhulpverlening);
  • Inburgering.

Wie ben jij als beleidsadviseur?

Als beleidsadviseur heb je gevoel voor de politiek-bestuurlijke dynamiek binnen een gemeente. Complexe vraagstukken met tegenstrijdige belangen zijn jou niet vreemd en weet je tot goed resultaat te brengen. Je kan goed schakelen tussen de strategische uitdagingen op bestuurlijk niveau en het vertalen van het beleid naar de uitvoering. Projectmatig werken, belangen inschatten en prioriteiten stellen zijn voor jou vanzelfsprekend. Je bent analytisch en weet te verbinden om resultaten te bereiken.

  • Je hebt WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring op beleidsmatig vlak in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar actuele beleidsmatige werkervaring in het sociaal domein in het beleidsveld inburgering en of schuldhulpverlening;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met projectmatig werken (als onderdeel van een project en of als projectleider);
  • Je hebt zaken op een heldere manier tot de kern terug te brengen en je durft te zeggen waar het op staat wanneer het vraagstuk dit nodig heeft;
  • Je bent in staat om procesmatig te denken en het werkveld vanuit een helicopterview te bezien;
  • Je hebt inzicht in brede en complexe maatschappelijke processen.

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk contract aangeboden voor 32 uur per week voor de periode van 30 september 2024 t/m 15 maart 2025, met de optie tot 10 x 3 maanden verlengen.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb je interesse in deze projectleider duurzaamheid vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV (vóór 5 augustus 16:00u) kun je contact opnemen met Carlo Brouwers, via 076 - 2063 333, 06 8100 5214 of per mail c.brouwers@spijtenburg.nl.

In navolging daarvan zal een voordracht gedaan worden en bij uitnodiging zal Spijtenburg je z.s.m. informeren over datum en tijden. Deze zijn op moment van publiceren nog niet bekend.

Deze procedure betreft een aanbesteding. Dit houdt in dat er enkele belangrijke gunningscriteria aan de vacature verbonden zijn. Wij vragen je deze via het formulier onderaan de pagina mee te sturen.

Indien je niet aan het profiel en de gunningscriteria voldoet, wordt jouw sollicitatie niet in behandeling genomen. Bij twijfel kun je contact opnemen met een van onze consultants. Mogelijk kunnen we je dan helpen met een vrijblijvende inschrijving als kandidaat of met een advies.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.