Rotterdam
Referentie: SPS10165

Arbeidsdeskundige - cluster BCO

Wat ga je doen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als arbeidsdeskundige bij een gemeente? Vind jij het leuk om complexe casussen op te lossen? Ben je daarnaast tijdelijk beschikbaar voor 6 maanden voor 32 tot 36 uur per week? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Je ontvangt vanuit de gemeente Rotterdam per opdracht een aanvraag voor arbeidsdeskundig onderzoek welke is voorzien van een recent IZP/ FML van de bedrijfsarts. Je plant op een zo kort mogelijke termijn in overleg met de leidinggevende het onderzoek in. Aan de hand van een gesprek met de leidinggevende, met de medewerker en een driegesprek (bij voorkeur op locatie) onderzoek je de situatie. Indien nodig overleg je met de bedrijfsarts. Je stelt zo mogelijk binnen 2 weken je rapport op (hierbij maak je gebruik van het format van de gemeente Rotterdam) waarin je antwoord geeft op de vraag of het eigen werk passend is voor werknemer, het eigen werk passend te maken is, of er ander passend werk aan te wijzen is voor werknemer en/of werknemer aangewezen is op passend werk bij een andere werkgever (2e spoor). Tevens adviseer je indien nodig de leidinggevende en de re-integratie adviseur/ hr-adviseur over vervolgstappen in het re-integratieproces.

Jouw rapport stuur je in concept naar leidinggevende en medewerker, je verwerkt eventuele reacties (binnen 5 werkdagen aan te geven) op het rapport en zodra je het rapport definitief hebt vastgesteld wordt dit rapport door jou niet alleen naar leidinggevende en medewerker gemaild maar ook naar de afdeling verzuimbeheer. Oftewel, je geeft inzicht in de arbeidsmogelijkheden van mensen in disbalans. Je werk hierbij is erg gevarieerd omdat je arbeidsdeskundig onderzoek verricht binnen de sterk uiteenlopende clusters van de gemeente Rotterdam (Bestuurs- en Concernondersteuning, Stadsontwikkeling, Stadsbeheer, Werk en Inkomen, Maatschappelijke Ontwikkeling en Dienstverlening). Samen met je 65 collega’s, waarvan ca. 5 arbeidsdeskundigen, lever je in deze functie een wezenlijke bijdrage aan een gezond en goed werkend Rotterdam. Voor deze rol is het belangrijk te weten dat de gemeente Rotterdam eigen risicodrager is.

Qua werkzaamheden betekent dit concreet dat je:

  • in opdracht van de leidinggevende op basis van een Functionele Mogelijkhedenlijst (FML)/ Inzetbaarheidsprofiel (IZP) van de bedrijfsarts een arbeidsdeskundig onderzoek uitvoert.
  • adviseert over de geschiktheid/passendheid van de eigen functie, aanpasbaarheid van het eigen werk en over andere geschikte mogelijkheden binnen de gemeente en hiernaast eventueel over het inzetten van het 2e spoor.
  • de leidinggevende en de re-integratie adviseur/ hr-adviseur adviseert over vervolgstappen in het re-integratieproces.
  • actief de re-integratieadviseur en de leidinggevende adviseert over de interpretatie van beschikkingen en beslissingen van het UWV.
  • op basis van een gerichte vraagstelling door de leidinggevende, advies geeft in een verzuimcasus als het gaat om bv. de passendheid van aangeboden werk.

Waar ga je werken?

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Zij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen ze ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.
Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren ze ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor de stad.

Het team REA maakt deel uit van de afdeling Management. Tot deze afdeling behoren de teams die het management binnen de organisatie ondersteunen: HR-advies, Arbo, recruitment en Externe inhuur. De thema’s waar deze tem REA zich onder andere mee bezighoudt, zijn de optimale inzet van medewerkers, verzuim en re-integratie. De afdeling Management vormt samen met de afdeling Medewerkers en de afdeling Beleid, Bestuur, Advies en Opgaven de directie HRO.

Wie ben jij als Arbeidsdeskundige?

Als Arbeidsdeskundige heb je een afgeronde HBO opleiding in de richting van Arbeidsdeskunidge, daarnaast:

  • Beschik je over minimaal 3 jaar werkervaring als arbeidsdeskundige, opgedaan in de afgelopen 5 jaar als arbeidsdeskundige binnen de WvP en/of organisaties met minimaal 5000 medewerkers.
  • Heb je inhoudelijke kennis van Arbeidsrecht (AR) en de Sociale Wetgeving, met name op gebied van ZW, WIA en Wet verbetering Poortwachter.
  • Je hebt werkervaring opgedaan als arbeidsdeskundige binnen de overheid.
  • Je bent proactief, iemand die complexe casuïstiek niet uit de weg gaat.
  • Je bent oplossings- en resultaatgericht, analytisch en beschikt over communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) die nodig zijn bij het adviseren van (o.a.) de leidinggevenden over het re-integratieproces van de medewerker.

Wat krijg je?

Je krijgt een tijdelijk contract van 6 maanden van 32 tot 36 uur per week met de optie tot 2 keer 6 maanden verlening.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb jij interesse in deze arbeidsdeskundige vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV (vóór 11 juli16:00) kun je contact opnemen met Ingeborg van der Heijden via 076 - 2063 333, 06 4519 2710 of per mail i.vanderheijden@spijtenburg.nl.

In navolging daarvan zal een voordracht gedaan worden en bij uitnodiging zal Spijtenburg je z.s.m. informeren over datum en tijden. Deze zijn op moment van publiceren nog niet bekend.

Deze procedure betreft een aanbesteding. Dit houdt in dat er enkele belangrijke gunningscriteria aan de vacature verbonden zijn. Wij vragen je deze via het formulier onderaan de pagina mee te sturen.

Indien je niet aan het profiel en de gunningscriteria voldoet, wordt jouw sollicitatie niet in behandeling genomen. Bij twijfel kun je contact opnemen met een van onze consultants. Mogelijk kunnen we je dan helpen met een vrijblijvende inschrijving als kandidaat of met een advies.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.

Bezoekers van deze pagina bekeken ook deze banen: