Amsterdam
Referentie: SPS10134

Huisarts

Wat ga je doen?

Lijkt het jou als huisarts interessant om niet alleen te voorzien in complexe huisartsenzorg, maar soms ook in bemoeizorg? Ben je daarnaast geïnteresseerd in een functie waarbij je nauw zult samenwerken met medewerkers en zorgprofessionals van Geïntegreerde Voorzieningen, Vangnet, Veldwerk, GGD Verslavingszorg en van maatschappelijke opvanglocaties waar patiënten verblijven? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

Je zult het huisartsenspreekuur zowel binnen de Geïntegreerde Voorzieningen (GGD locaties voor verslavingsbehandeling in de stad), als op opvanglocaties van het Leger des Heils of HVO Querido (zoals Majoor Bosshardtburgh) verrichten. Deze spreekuren vinden plaats op de opvanglocaties samen met een verzorgende of verpleegkundige van de locatie. Verder:

  • Adviseer je zorgprofessionals in de stad over beschikbare zorgroutes voor daklozen met medische hulpvragen.
  • Superviseer je (veelal telefonisch) doktersassistenten, basisartsen, AIGT en, in de toekomst, een POH.
  • Denk je mee over medisch beleid voor daklozen die op somatisch vlak vast lopen op straat.
  • Neem je waar nodig deel aan multidisciplinair overleg.

De werkzaamheden vinden plaats binnen kantoordagen en -tijden.

Waar ga je werken?

Je zult als huisarts aan de slag gaan bij een gemeentelijke organisatie, die bestaat uit 7 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 7 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stads brede kaders, waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van de straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De afdeling MGGZ is een onderdeel van de GGD Amsterdam op het terrein van de maatschappelijke en geestelijke gezondheidszorg. De activiteiten van de afdeling worden voornamelijk uitgevoerd door teams van Vangnet en de Geïntegreerde Voorzieningen. Het huisartsenteam bestaat momenteel uit 2 huisartsen, een arts AIGT, 4 doktersassistenten, een medewerker administratie en, in de toekomst, een POH. Qua medische problematiek ziet men, in vergelijking met een standaard praktijk, vaker moeilijk in te stellen chronische aandoeningen (DM, COPD, hartfalen), cognitieve schade door alcohol en drugsgebruik, complexe palliatieve zorg en complexe wondzorg. Dit is inherent aan de doelgroep; de leefstijl en chronische stress die vaak gepaard gaan met verslaving en dakloosheid. In deze uitdagende werkomgeving is het constant schakelen, nauw samenwerken met teamleden, vangnet en netwerkpartners en anticiperen op vragen die op ieder moment kunnen ontstaan.

Als team wordt veelal mobiel en op verschillende locaties gewerkt. Vaak op één van de geïntegreerde voorzieningen van de GGD, of anders in een van de locaties waar de doelgroep opgevangen wordt, alwaar er een structureel spreekuur plaatsvindt.

Wie ben jij als huisarts?

Je beschikt over een afgeronde opleiding tot huisarts, hebt aantoonbare ervaring binnen de bemoeizorg en kent de sociale kaart in Amsterdam rondom verslaafden en dak- en thuislozen.

Wat krijg je?

Je krijgt een contract aangeboden op ZZP-basis tegen een tarief van €90,00 per uur, waarbij het aantal uur in overleg vastgesteld wordt.

Hoe ziet de procedure eruit?

Heb je interesse in deze huisarts vacature? Voor meer informatie en het sturen van jouw CV (vóór 1 juli 16:00u) kun je contact opnemen met Jacqueline Rasenberg via 076 2063 333, 06-30059574 of via j.rasenberg@spijtenburg.nl.

In navolging daarvan zal een voordracht gedaan worden en bij uitnodiging zal Spijtenburg je z.s.m. informeren over datum en tijden. Deze zijn op moment van publiceren nog niet bekend. Deze procedure betreft een aanbesteding.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.