Rotterdam (Hillegersberg / Nieuw-Terbregge)
Referentie: SPP10101

Directeur Kindcentrum De Heijberg (0.8, 0.1 fte)

Wat ga je doen?

Als directeur ben je integraal verantwoordelijk voor de opvang en het onderwijs op de levendige groene school met opvanglocatie in Rotterdam. De slogan van de school is ‘Zin in leren’ en het hele team hecht er groot belang aan om opbrengst- en leerdoelgericht te werken. Ze hebben zich gespecialiseerd in het werken met EDI. Verder wordt er gewerkt vanuit de kernwaarden van de protestants–christelijke identiteit.

De samenwerking met medewerkers, kinderen en ouders staat hoog in het vaandel. Hiervoor is het nodig om de mogelijkheden van het kindcentrum optimaal te benutten en verder uit te bouwen. Een belangrijke rol die voor jou is weggelegd, is om het KC verder te ontwikkelen en haar onderscheidend karakter zichtbaar te maken in de wijk en de stad. Je hebt een duidelijke visie op maatschappelijke ontwikkelingen en onderwijsvernieuwingen en bent in staat om onbevooroordeeld en kritisch denken te stimuleren bij zowel de kinderen, ouders als teamleden. We zoeken een directeur die handelt vanuit vertrouwen, ruimte biedt, samenwerking stimuleert, koers bepaalt, goed kan analyseren en een klap geeft op verbetervoorstellen die uit het team / Mt komen. Jij pakt graag door, en spiegelt waar nodig. Je bent samen met het team verantwoordelijk voor een dag programmering met een rijk aanbod voor kinderen van 2 t/m 13 om zo een inspirerende leeromgeving te creëren. Je ziet mogelijkheden om het kindcentrum uit te bouwen tot een centrum met een aanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Als leider daag je collega's uit om zelf de regie te pakken en de verbinding met collega’s op te zoeken. Ook nodig je jouw teamleden volop uit tot inbreng en zorg je ervoor dat ieders talent goed benut wordt. Je bent creatief, ondernemend, benaderbaar en beweegt je makkelijk onder de mensen. Je ziet en hoort wat nodig is en weet wat er speelt, zowel binnen je team als in de wijk.

Kortom, jouw rol is afwisselend en beslaat een breed scala van werkzaamheden zoals door ontwikkeling peuteropvang, BSO en van een meerjarig onderwijs- en kwaliteitsbeleid, het voeren van gesprekken met verschillende instanties en ouders tot en met het meedenken over marketing en pr-activiteiten. Binnen onze stichting maak je deel uit van het directieberaad. Je werkt actief samen met collega-directeuren, de staf en de voorzitter van College van Bestuur. Je krijgt volop kansen en mogelijkheden om bij te dragen aan het door ontwikkelen van onze stichting en diverse portefeuilles.

Waar ga je werken?

‘’samen leren voor het leven’’

KC De Heijberg heeft zich ontwikkeld tot een prachtig kindcentrum in Rotterdam, met net een nieuw groen schoolplein, midden in de wijken Hillegersberg en Nieuw-Terbregge. Kinderen van 2 tot 12 zijn er volop in ontwikkeling. We doen er alles aan om ze op school een onbezorgde en gelukkige jeugd te laten beleven met veel succeservaringen. Dankzij het uitdagende en talentgerichte aanbod ontdekken de kinderen waar ze goed in zijn.


Over Stichting Opwijs
Bij Stichting Opwijs draait alles om onze kinderen, ouders én onze werknemers. Onze circa 175 collega’s vormen de essentie van wie we zijn. Met 4 kindcentra (opvang & onderwijs) in Rotterdam maken wij het verschil in opvang en onderwijs. Werken bij Opwijs betekent werken bij een ambitieuze stichting die volop in ontwikkeling is. Samenwerken en goed & duurzaam werkgeverschap staat bij ons hoog in het vaandel. Samen zijn wij Opwijs! Kom jij bij ons het verschil maken?

Wat breng je mee?

Als directeur bij (KC) De Heijberg ben je het visitekaartje van de school, vind je het heerlijk om samen te werken in een prettige omgeving met een betrokken team waarbinnen humor en plezier maken centraal staat. Schoolhonden (Suus & Cato) dragen hier zeker aan bij. Verder:

  • heb je een duidelijke visie op onderwijs en schakel je makkelijk tussen strategie en dagelijkse praktijk;
  • heb je een heldere visie op het door ontwikkelen van het kindcentrum;
  • ben je transparant, open en toegankelijk;
  • kun je planmatig en strategisch denken en werken;
  • ben je een netwerker die makkelijk verbindt met de omgeving, gemeenten, externe partijen;
  • stuur je aan op basis van grote lijnen, samenwerking en vertrouwen;
  • stimuleer je het nemen van eigen regie en het pakken van verantwoordelijkheid;
  • ben je een dienend leider en wil sámen met het team werken. Wanneer nodig ben je daadkrachtig en besluitvaardig;
  • beschik je over een goede dosis empathisch vermogen waardoor er verbinding ontstaat die leidt tot een betere samenwerking.

Daarnaast heb je of ben je:

  • aantoonbare ervaring met leidinggeven;
  • bij voorkeur werkervaring in een kindcentrum en/of kennis van opvang & onderwijs;
  • affiniteit met maatschappelijke ontwikkelingen en onderwijsvernieuwingen;
  • reflectief op je eigen handelen en aanspreekbaar;
  • beschik je over minimaal hbo werk- en denkniveau.

Wat mag je van Opwijs verwachten?

Als directeur bij (KC) De Heijberg ga je aan de slag in een inspirerende en uitdagende werkomgeving, waarin je volop de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je werk zo vorm te geven dat het bijdraagt aan een kansrijke toekomst voor de kinderen en de school. Naast deze mooie uitdaging bieden wij jou:

  • Een jaarcontract, met uitzicht op een vaste benoeming. Heb je nu een vast dienstverband elders? Dan is direct starten met een vast contract zeker bespreekbaar;
  • Een inschaling vanuit de CAO Primair Onderwijs D13 (OOP) met een maximum bruto maandsalaris van € 7.225 o.b.v. fulltime dienstverband (afhankelijk van jouw kennis en ervaring).
  • Uiteraard ontvang je 8% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding conform CAO en een goed pensioen bij ABP;
  • Ruimte voor groei en ontwikkeling en je maakt onderdeel uit van de Opwijs academie;
  • Diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: kosteloos parkeren, dienstreizen vergoeding, fietsplan en een telefoonvergoeding.

Ben je nieuwsgierig?

Wij ook naar jou! We ontvangen graag uiterlijk 8 september 2024 jouw cv en motivatiebrief t.a.v. de sollicitatiecommissie via s.vanbladel@spijtenburg.nl. De gesprekken vinden plaats in de maand september in de avond en de startdatum is per 1 december 2024 (exacte startdatum in overleg). Een uitgebreide internetsearch en een diplomacheck is onderdeel van de voorselectie.


Contactpersoon
Sybille van Bladel is contactpersoon voor deze vacature. Wil je eerst meer informatie ontvangen?
Neem dan contact op via s.vanbladel@spijtenburg.nl of 06-11024647.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.