Poeldijk
Referentie: SPHU09934

WSKO Basisschool Verburch-hof in Poeldijk zoekt per 1 januari 2025 een ervaren basisschooldirecteur (0,8-1,0 fte | D12)

Waar ga je werken?

Wil jij werken op een groeiende basisschool en verder bouwen met het team aan de ingezette koers o.b.v. teamgerichte arbeidsorganisatie (TAO)? Ben jij als integraal schoolleider ervaren, betrokken en betrouwbaar? Werk je graag samen met het team, op basis van kennis, ervaring, stabiliteit en continuïteit? Dan ben je van harte welkom bij WSKO Basisschool Verburch-hof om mee door te pakken op de ingezette koers!

WSKO zoekt een integrale schoolleider, die, naast het directeurschap op een basisschool, ook een echte aanvulling is voor het team van 17 directeuren.

De Verburch-hof in Poeldijk is een gezellige Rooms Katholieke basisschool met ongeveer 450 leerlingen (verdeeld over 18 groepen) en 40 medewerkers. De school is gevestigd in een mooi, modern en licht gebouw. Rondom de school is nieuwbouw, waardoor de komende jaren veel nieuwe kinderen worden verwacht.

Wij vinden het belangrijk om een open en warme schoolcultuur te hebben, waarbij er begrip en respect is voor anderen en andere meningen. Onze belangrijkste waarden daarbij zijn aandacht, respect, veiligheid en plezier.

Elk kind mag er zijn en is welkom op onze school! Iedere dag staan de leerkrachten bij ons op school met veel plezier voor de kinderen klaar. Wij werken opbrengstgericht om 'eruit te halen wat erin zit’. Een goed pedagogisch klimaat is hierbij de basis. Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling zich gezien, veilig en geaccepteerd voelt. Onlangs is samen met het team en de interim de arbeidsorganisatie veranderd (TAO), wat draagvlak kent en momenteel verder doorgevoerd wordt. Het is van wezenlijk belang dat je deze manier van werken (her)kent en kunt toepassen. Het vraagt tevens om een houding als leider waarbij je iets teruglegt bij het onderwijsteam, waar je een wat meer beschouwende rol aanneemt en een bevragende stijl toepast.

Het team leert de kinderen langzaam maar zeker meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk en gedrag, waardoor ze steeds bewuster en zelfstandiger goede keuzes kunnen maken in de driehoek: ik - de ander - de omgeving.

Leerlingen denken actief mee in de Leerlingenraad of zijn mediator en ook is er een nauwe samenwerking met partners in de school, zoals kinderopvang, kinderfysio en logopedie. Hier lees je meer over De Verburch-hof.

Basisschool Verburch-hof is één van de 17 basisscholen van Stichting WSKO. WSKO biedt een inspirerende werkomgeving waarin de kwaliteiten van medewerkers gezien en (h)erkend worden. De Stichting heeft positieve naamsbekendheid door vakkundige leerkrachten die kwalitatief onderwijs bieden op 17 basisscholen met ca. 5.200 leerlingen. Er werken ongeveer 600 onderwijsprofessionals, die zich richten op een toekomstgerichte ontwikkeling van het kind. Voor meer informatie over WSKO verwijzen wij naar de website: https://www.wsko.nl/.

Wat neem je mee?

  • Je hebt al meters gemaakt als integraal schoolleider en die ervaring gebruik je om door te bouwen op de mooie dingen die al zijn bereikt. Een voorbeeld hiervan is: kwaliteitsbewaking. Het is van groot belang om o.a. dát vast te houden; juist wanneer het aantal leerlingen groeit.
  • Je bent iemand die vanuit rust en overzicht een positieve beweging in gang kan (blijven) zetten en zo inspirerend leiderschap biedt.
  • Je bent gedreven om de Verburch-hof klaar te maken voor de toekomst, terwijl je oog houdt op de groei van zowel de school als het team. Je weet hierbij prioriteiten te stellen en de balans te bewaken tussen wat nu belangrijk is en het lange termijnperspectief. Kun jij laveren tussen verantwoordelijkheid en daarmee vrijheid geven en vasthouden aan het grotere plan?
  • Je gelooft erin dat leerkracht zijn een collectief beroep is. De onderwijsteams vertrouw je in hun gezamenlijke onderwijskundige expertise om goed les te geven en onderwijsvernieuwingen door te voeren. Uiteraard blijf je hierop aangesloten.
  • Je onderhoudt gemakkelijk contacten met ouders en andere stakeholders en je staat voor je team.
  • Je hebt kennis en ervaring met verandermanagement. Kennis en ervaring met TAO is een pré. Duidelijke communicatie is key.
  • Je hebt inzicht in het functioneren van een groeiende basisschool en de daarmee samenhangende besluitvorming.

Wat levert het jou op?

Een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid en verder:
  • een salaris, pensioenregeling en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO PO;
  • een inschaling in D12;
  • secundaire arbeidsvoorwaarden: eindejaarsuitkering, wettelijk- en bovenwettelijk verlof, professionaliseringsuren, vakantiegeld, fietsplan, Vitality app en korting op sportschoolabonnement;
  • een ambitieus en loyaal (management) team van collega’s op de locatie. Een team dat houdt van hard werken en van een dosis humor op zijn tijd;
  • heerlijke koffie, lege prullenbakken, opgeruimd plein en nog veel meer vertroeteling door de conciërge van het jaar;
  • verdediging van de beker van de jaarlijkse handbalcompetitie;
  • een inwerktraject waarbij we je meenemen in de WSKO en je wegwijs maken in onze koers, systemen, teams, servicebureau en ontwikkelingen;
  • een team collega directeuren waar op elk gebied een sparringpartner te vinden is;
  • een bestuur en servicekantoor waaruit expertise op het gebied van Onderwijskwaliteit, Financiën, HRM en Communicatie geboden wordt.

Ben jij enthousiast geworden?

Stuur dan je cv en motivatiebrief vóór 24 september naar m.terhuurne@spijtenburg, t.a.v. de leden van de benoemingsadviescommissie (BAC).

De planning van het proces is als volgt:

  • De voorselectiegesprekken vinden doorlopend plaats bij ‘Spijtenburg Werving en Advies’ op ons kantoor in Breda of op een locatie in het Westland;
  • De brievenselectie vindt plaats maandagmiddag 30 september;
  • Een diplomacheck en een uitgebreid internetonderzoek is onderdeel van de voorselectie;
  • De 1e gespreksronde met de selectiecommissie vindt plaats op dinsdagmiddag 8 oktober ’24;
  • De 2e gespreksronde met de BAC vindt plaats op dinsdagmiddag 15 of donderdagmiddag 17 oktober.

De gesprekken vinden plaats op het bestuurskantoor van WSKO in Poeldijk.

Doelstelling is om voor het einde van de maand oktober ’24 de procedure afgerond te hebben met het checken van referenties en het arbeidsvoorwaardengesprek. Het arbeidsvoorwaardengesprek met de bestuurder van WSKO wordt t.z.t. gepland. De beoogde startdatum is 1 januari 2025, of zoveel eerder als mogelijk en altijd in overleg.

Contactpersoon Spijtenburg
WSKO wordt in deze procedure bijgestaan door ‘Spijtenburg Werving en Advies’. Wil je eerst meer informatie ontvangen, neem dan contact op via bovenstaand mailadres of bel naar 06 45 61 98 72.

Geen passende vacature gevonden?

Heb je geen passende vacature kunnen vinden? Wij kijken graag met je mee!
Neem contact met ons op via 076 - 2063 333 voor meer informatie of blijf op de hoogte van ons aanbod d.m.v. een job alert.