Minder opleidingsplaatsen voor medisch specialisten

1175... dat is het aantal beschikbare opleidingsplaatsen voor 2018. 53 minder dan in 2017. Wat dit betekent? Dit betekent dat vijftien specialismen, en dan met name intern geneeskunde, spoedeisende geneeskunde en anesthesiologie, het met minder opleidingsplaatsen moeten doen.

Ieder jaar weer stelt 'Stichting Capaciteitsorgaan voor (vervolg)opleidingen van professionals in de zorg' plannen op met betrekking tot de toekomstige benodigde capaciteit aan professionals in de zorg. De Stichting adviseert de zorgsector en de overheid m.b.t. de behoefte aan capaciteit en welke instroom hiervoor benodigd is in opleidingen en vervolgopleidingen. Op basis van dit plan zijn er voor komend jaar 1175 opleidingsplaatsen beschikbaar gesteld.

Ondanks het feit dat een aantal specialismen er dit jaar ook plaatsen bij krijgen, denk aan cardiologie, radiologie en reumatologie, blijft het aantal opleidingsplaatsen jaar op jaar langzaam dalen. Ook blijft er geschoven worden in het aantal plaatsen, zo bleek eind vorige maand al uit de plannen van VWS-minster Edith Schippers.

Lees meer over de plannen via Medisch Contact.

Reageer

Spijtenburg Artsen
Auteur
Spijtenburg Artsen
Publicatiedatum
17-7-2017 16:08

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!