Gezondheidszorg beoordeeld met een 7

Dat we in Nederland redelijk postief zijn over onze gezondheidszorg blijkt wel uit resultaten van het recente onderzoek van ABN AMRO MeesPierson. Deze tonen aan dat Nederlanders de zorg gemiddeld beoordelen met een 7. Maar zijn we echt alleen maar positief?

Overwegend positief, maar toch ook zorgen

Ondanks het feit dat slechts een klein groep Nederlanders (11%) de zorg met een onvoldoende beoordeeld, maakt een deel van de mensen zich toch ook zorgen over later. Hoe staat het er t.z.t. voor met de kosten die de zorg met zich meebrengt? Is er later wel een goede zorgplek voor mij te vinden? En is het huidige gezondheidszorgstelsel wel houdbaar, gekeken naar de vergrijzing?

De toekomst

Over hoe met al deze vragen rondom het zorgstel om te gaan, bestaan diverse opvattingen. Wel is het merendeel het ermee eens dat hoe hoger het vermogen is, des te hoger de bijdrage aan de zorg zou moeten zijn. Volgens Tjarko Denekamp, Specialist Zorg bij ABN AMRO MeesPierson is veel onduidelijkheid over de zorg op de oude dag weg te nemen, door al in de 'gezonde jaren' na te denken over later. Kijk vooral ook naar de consequenties van financiële besluiten die nu genomen worden. Aangezien situaties en wensen verschillen, is het verstandig om tijdig individueel de afwegingen voor zorg voor later te maken.

Bron: ABN AMRO MeesPierson

Reageer

Spijtenburg Zorg
Auteur
Spijtenburg Zorg
Publicatiedatum
31-7-2017 9:26

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!