Ruim 162.000 handtekeningen voor stoppen regelgekte GGZ

In november 2017 is GGZ Nederland een campagne gestart met als slogan 'Minder Regelgekte Meer Zorg'. Het doel van deze campagne is om de administratieve lasten in de zorg te verminderen.

Inmiddels hebben meer dan 162.000 mensen hun handtekening gezet onder het manifest, welke wordt overhandigd aan staatssecretaris Blokhuis. Het manifest wordt tevens overhandigd aan patiëntenorganisaties en andere belangenbehartigers, de vakbeweging, Zorgverzekeraars Nederland, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, instituties als de NZa, het ZiN en de IGJ, de vakbeweging en beroepsverenigingen.

Het manifest

In het manifest zijn zeven uitgangspunten geformuleerd. Zeven regels zoals GGZ Nederland vindt dat er in de ggz gewerkt moet worden:

1. De patiënt terug op één
2. De helft minder regels!
3. Begrijpelijke zorg en behandelplannen
4. Niet meer tureluur van de factuur
5. Ophouden met afvinken
6. Klaar met het geklets
7. Een gezamelijke vuist

Bekijk het manifest

Resultaten

Op een speciale website worden o.a. de resultaten van andere ggz-instellingen gedeeld. Tevens bekijkt GGZ Nederland samen met de technische experts uit andere sectoren hoe ze slimmer met de informatievoorziening en -beheer om kunnen gaan. Uiteraard worden de resultaten gedeeld met de medewerkers en worden de meest vernieuwende ideeën uitgevoerd.

Bron: GGZ Nederland

Reageer

Spijtenburg Zorg
Auteur
Spijtenburg Zorg
Publicatiedatum
9-1-2018 14:57

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!