Personeelstekorten in de zorg nemen toe

In tegenstelling tot de afgelopen jaren is er momenteel een forse stijging te zien in het aantal banen in de zorg. De verwachting van het UWV is dan ook dat er dit jaar 120 tot 130 duizend banen bij zorgorganisaties ontstaan.

Meer werkgelegenheid betekent ook meer vacatures. Helaas ervaart bijna de helft van de zorginstellingen problemen met de invulling hiervan. In de ziekenhuizen, GGZ, verpleeghuizen en thuiszorg lag dit percentage zelfs rond de 80%. Personeelstekorten in de zorg nemen dus toe.

Moeilijk vervulbare vacatures


De problemen worden vooral ervaren bij vacatures voor:

• Verzorgende ig (mbo-3)
(individuele gezondheidszorg)
• Verpleegkundige mbo-4
• Verpleegkundige hbo
Wijkverpleegkundige, gespecialiseerd verpleegkundige ziekenhuis, verpleegkundig specialist

Voor artsen is er geen sprake van een algemeen tekort. Wel is bij bepaalde medisch specialsmen sprake van moeilijk vervulbare vacatures. Te denken valt aan psychiaters, specialisten ouderengeneeskunde, SEH-artsen, artsen voor verstandelijke gehandicapten en klinisch geriaters.

Bron: UWV, Factsheet Zorg

Reageer

Spijtenburg Zorg
Auteur
Spijtenburg Zorg
Publicatiedatum
12-3-2018 15:23

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!