Inspirerend leiderschap

Het inspireren van anderen en het geïnspireerd worden zijn voor een leidinggevende onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kandidaten die hun inspiratie ontlenen aan de oprechte wens om mensen tot ontwikkeling te brengen zullen zelf vaak ook een inspirerend leidinggevende zijn.

Als leidinggevende moet je jezelf regelmatig de vraag stellen waaraan jij je inspiratie ontleent; wat jouw drijfveren zijn. Bewustwording van je drijfveren brengt je bij jezelf en je authenticiteit en dragen bij aan goed inspirerend leiderschap.

Inspirerend leiderschap is een van de belangrijkste succesfactoren om een organisatie optimaal te kunnen leiden. Een inspirerend leidinggevende is ook zelf geïnspireerd en geeft het goede voorbeeld.

Dick Both wijst in zijn boek “Onderwijs vraagt leiderschap” op de manier waarop organisaties hun overleg invulling geven. Hij vindt het opvallend dat de vergaderingen tussen bestuur en directeuren vaak gedomineerd worden door papieren, verantwoording en vragen. De momenten waarop je met elkaar aan tafel zit zou je ook moeten benutten om elkaar te inspireren en succeservaringen met elkaar te delen.

Reageer

Anita Rasenberg, Senior Consultant
Auteur
Anita Rasenberg, Senior Consultant
Publicatiedatum
27-3-2018 13:26

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!