25 miljoen voor extra verzekeringsartsen

Er blijft sprake van een tekort aan verzekeringsartsen bij het UWV dat niet snel in te lopen is. Mede daarom is door het kabinet voor 2018 € 25 miljoen beschikbaar gesteld om het tekort aan artsen te kunnen opvangen.

Het betreft een extra investering die wordt toegezegd bovenop de € 44 miljoen die eerder al beschikbaar was gesteld vanaf 2019. Dit geld is o.a. bedoeld om de capaciteit bij het UWV door opleiding op peil te brengen en te houden.

We spreken over een tekort van 136 fte aan artsen, die het UWV nu probeert te compenseren door o.a. basisartsen in te zetten, artsen overuren te laten maken pensioengerechtigde verzekeringsartsen in te zetten.

Reageer

Spijtenburg Artsen
Auteur
Spijtenburg Artsen
Publicatiedatum
19-9-2017 13:20

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!