Diversiteit in besturen gaat verder dan alleen sexe

Het deed ons als team van Spijtenburg goed om in de nieuwsbrief van VNO-NCW te lezen dat het aantal vrouwen in de Top 100 Commissarissen dit jaar voor het eerst boven de 30 procent is uitgekomen. De bemensing van de bestuurlijke topfuncties hoort immers een afspiegeling te zijn van onze samenleving.

Diversiteit in besturen is niet alleen belangrijk vanuit een rechtvaardigheidsprincipe. Diversiteit leidt ook tot betere besluitvorming. Wat heb je aan een bestuur dat bestaat uit louter gelijkgezinden? In een divers samengesteld bestuur is er ruimte voor een inhoudelijke discussie. De vergaderingen zullen er niet korter door duren, maar het eindresultaat zal meer weloverwogen zijn.

En diversiteit mag verder gaan dan alleen sexe. Ook diversiteit op grond van leeftijd en een migratie-achtergrond zijn van meerwaarde.

Reageer

Anita Rasenberg, Senior Consultant
Auteur
Anita Rasenberg, Senior Consultant
Publicatiedatum
2-1-2018 11:27

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!