Huisarts bestellen? Dat kan vanaf nu.

Even voorstellen: Doctize, een nieuwe dienst die het mogelijk maakt online een huisarts te bestellen op de locatie van jouw voorkeur. Of je nu op je werk bent, thuis of in een hotel, de huisarts komt naar je toe.

Hoe werkt het?

Voor een eerste consult dienen cliënten zich te registreren. Daarna werkt het vrij eenvoudig; je maakt online een afspraak, geeft aan waar het consult plaats moet vinden en op de afgesproken tijd en plaats staat de huisarts bij je op de stoep. Na het consult ontvang je per e-mail een brief met het verslag van het consult voor je eigen huisarts.

Een consult duurt maximaal 30 minuten en kost € 49,-.

Waarvoor kun je bij Doctize terecht?

Doctize is van mening dat het mogelijk moet zijn om ook buiten de basiszorg een arts te kunnen raadplegen op eigen verzoek en op eigen kosten (de dienst wordt immers niet door de zorgverzekering vergoed). Bij Doctize kun je dan ook terecht voor de niet acute zorg / de kleine kwalen. Voor klachten die betrekking hebben op chronische aandoeningen adviseert Doctize de eigen huisarts te raadplegen.

Het team

Het team van Doctize bestaat uit BIG geregistreerde artsen en een ervaren huisarts als Chief Medical Officer. De basisartsen staan onder supervisie van een huisarts met wie ze voor en na een consult overleggen.

Vervanging van de eigen huisarts?

Huisartsen en hap's kampen al enige tijd met een behoorlijk hoge werkdruk. Aangezien Doctize zich richt op de niet-acute klachten waarmee de doelgroep vaak in de avonduren de hap bezoekt, kan de dienst zeker een oplossing zijn om huisartsen en hap's te ontlasten. Het doel is echter zeker niet om de eigen huisarts te vervangen.

Daarnaast is de dienst vooralsnog alleen actief in Amsterdam en Utrecht, maar het bedrijf is hoopvol om op termijn uit te kunnen breiden naar andere grote steden.

Meer informatie over Doctize.

Reageer

Spijtenburg Artsen
Auteur
Spijtenburg Artsen
Publicatiedatum
29-9-2017 13:55

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!