Zorgverzekeraars: Afspraken huisartsenzorg wel degelijk nagekomen

Zorgverzekeraars investeren de afgelopen jaren structureel meer geld in de huisartsenzorg. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland in een reactie op de berichten van LHV en InEen over het feit dat de gemaakte afspraken met VWS niet nagekomen zouden worden.

Zorginkoop in volle gang

Volgens de zorgverzekeraars is er wel degelijk aandacht voor de gemaakte afspraken. "In de afspraken die huisartsen en zorgverzekeraars hebben gemaakt voor 2018 zijn verschillende speerpunten benoemd zoals achterstandswijken en de zorg voor ouderen. Op dit moment is de zorginkoop volop bezig. In verreweg de meeste regio’s blijkt dat de gemaakte afspraken worden nagekomen."

Groei huisartsenzorg

Ook wijst Zorgverzekeraars Nederland erop dat de huisartsenzorg harder groeit dan de rest van de gezondheidszorg. Elk jaar komt er namelijk 5% bij en voor 2018 wordt een stijging van meer dan 6% verwacht.

"ZN constateert dat de LHV en InEen bij herhaling ten onrechte stellen dat de begroting van het ministerie van VWS volledig moet worden opgemaakt. LHV en InEen stellen dat er 200 miljoen ‘op de plank’ blijft liggen. Dat is onjuist. Omdat de werkelijke uitgaven aan huisartsenzorg stijgen, stijgt ook de rijksbegroting voor huisartsenzorg elk jaar mee."

Bron: Zorgverzekeraars Nederland

Reageer

Spijtenburg Artsen
Auteur
Spijtenburg Artsen
Publicatiedatum
7-11-2017 15:01

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!