CAO-akkoord gehandicaptenzorg

Voor de periode 1 januari 2017 tot en met 31 maart 2019 is een CAO-akkoord bereikt met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Het akkoord wordt over enkele dagen, op 22 juni 2017, aan de leden voorgelegd ter goedkeuring.

Afspraken uitgelicht


Loonsverhoging

Tot eind maart 2019 kunnen medewerkers op drie momenten rekenen op een structurele loonsverhoging:

• 1,3% per 1 oktober 2017
• 2,1% per 1 juni 2018
• 0,5% per 1 januari 2019

Daarnaast kunnen alle medewerkers die op 1 december 2017 in dienst zijn rekenen op een eenmalige uitkering van 0,8% over het feitelijk verdiende salaris in 2017.

Onregelmatigheidstoeslag

De CAO kent een eenmalige uitkering als financiële tegemoetkoming van mogelijk ten onrechte niet uitgekeerde onregelmatigheidstoeslag over vakantie-uren van 8,3% van de uitbetaalde onregelmatigheidstoeslag (ORT) in de jaren 2012 t/m 2015. De eenmalige uitkering wordt uiterlijk in het laatste kwartaal van 2017 uitbetaald.

Generatiebeleid

Doordat oudere medewerkers minder gaan werken om op gezonde wijze de AOW-gerechtigde leeftijd te kunnen behalen kunnen jonge medewerkers instromen of een groter vast contract krijgen.

Veiligheid & regel- en werkdruk

De toegenomen agressie vraagt optimale aandacht. De landelijke programma's die gefacilteerd worden en het StAG-project zullen dat ook tijdens de looptijd van deze CAO blijven doen.

Registratie SKJ

Indien een (her)registratie voorvloeit uit de bij de werkgever beklede functie wordt (her)registratie in het kader van de SKJ deze per 2018 door de werkgever vergoedt.

Registratie RGS

Voor de in dienst zijnde AVG-arts worden per 2018 de kosten vergoed (door de werkgever) voor registratie in het kader van de RGS, indien en voor zover de kosten niet uit anderen hoofde worden vergoed.

Scholing

Partijen ontwikkelen een handreiking voor werknemers voor het indienen van een scholingsverzoek.

Bron: VGN. Hier vindt u ook het volledige onderhandelingsakkoord.

Reageer

Spijtenburg Zorg
Auteur
Spijtenburg Zorg
Publicatiedatum
13-6-2017 14:52

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!