De meerwaarde van diversiteit

Op 29 november 2017 was ik te gast op de residentie van de Canadese ambassadeur Sabine Nölke. De ambassadeur hield een inspirerend verhaal over het belang van diversiteit in een samenleving. Een inclusieve samenleving waarin diversiteit als positief wordt gewaardeerd, waarin mensen vanuit hun eigen achtergrond een waardevolle bijdrage kunnen leven aan een samenleving.

Haar verhaal sprak mij als consultant van Spijtenburg aan. Diversiteit is niet alleen een groot goed in humaan opzicht. Diversiteit is ook een groot goed voor een organisatie. Met een uniform samengesteld managementteam loopt een organisatie meer risico op vooringenomenheid. Diversiteit in het management stimuleert de inhoudelijke discussie vanuit een breder referentiekader.

Diversiteit is ook een groot goed bij een werving- en selectietraject. Een organisatie is gebaat bij een goed professioneel werving- en selectietraject dat start met een gedragen functieprofiel dat in samenwerking met de diverse geledingen van een organisatie tot stand is gekomen. En de organisatie is ook gebaat bij een divers samengestelde selectiecommissie, waarin vanuit verscheidenheid op basis van inhoudelijke argumenten de kandidaat wordt geselecteerd die in hoge mate aansluit bij het gedragen profiel.

Met dank aan Sabine Nölke voor haar oprechte pleidooi voor een inclusieve samenleving met ruimte voor diversiteit.

Reageer

Anita Rasenberg, Senior Consultant
Auteur
Anita Rasenberg, Senior Consultant
Publicatiedatum
30-11-2017 16:18

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!