Campagne 'Ouderengeneeskunde' van start!

Dat er jaarlijks meer basisartsen zich aanmelden voor een opleiding tot medisch specialist dan dat er opleidingsplaatsen zijn, werd al duidelijk in ons eerder verschenen artikel. Helaas is dit niet altijd het geval. De meer onbekende specialismen, zoals ouderengeneeskunde, krijgen hun opleidingsplaatsen maar moeilijk gevuld. Dit terwijl het aantal kwetsbare ouderen nog steeds toeneemt.

Niet voor niets zijn SOON (Samenwerkende Opleidingen tot Specialist Ouderengeneeskunde) en Verenso (beroepsvereniging van specialisten ouderengeneeskunde) een campagne gestart. Deze campagne heeft als doel om (basis)artsen te laten zien wat het beroep als specialist ouderengeneeskunde allemaal te bieden heeft. Dit doen ze o.a. via het platform Ouderengeneeskunde.nu, waar verhalen worden gepubliceerd van diverse AIOS en specialisten ouderengeneeskunde:

"De situatie is soms schrijnend. Maar met mijn vakkennis, empathie en humor lever ik een wezenlijke bijdrage aan de zorg voor ouderen."

Tevens wordt er tijd vrijgemaakt voor meeloopdagen, kennismakingsgesprekken en informatieavonden.

Ben jij dus een basisarts en lijkt het je interessant om in de ouderengeneeskunde aan de slag te gaan? Loop eens een dagje mee of bekijk de vacatures op onze website.

Bron: Ouderengeneeskunde.nu

Reageer

Spijtenburg Artsen
Auteur
Spijtenburg Artsen
Publicatiedatum
5-9-2017 16:52

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!