Afspraken om eerstelijnszorg te versterken onvoldoende nagekomen

In het Zorgakkoord 2018 zijn afspraken gemaakt tussen huisartsen, patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars en de overheid om de eerstelijnszorg te versterken. Volgens de huisartsenorganisaties worden deze afspraken door verzekeraars echter onvoldoende nagekomen.

Het verkrijgen van meer financiële middelen, zodat huisartsen meer aandacht aan patiënten kunnen besteden is onderdeel van de gemaakte afspraken. Huisartsen krijgen echter steeds meer te maken met oplopende druk op de huisartsenposten, meer en complexere zorg voor ouderen en meer mensen die bij de huisarts aankloppen. Geld om deze problemen aan te pakken is wel degelijk beschikbaar, maar dit wordt door de verzekeraars niet doorgegeven aan de zorgverleners.

De toekomst

Het is in het belang van de patiënt om de huisartsenzorg verder te versterken. "Maar niet als zo'n akkoord door verzekeraars niet wordt nagekomen", aldus LHV-voorzitter Ella Kalsbeek. "Daarom gaan we nu samen met het ministerie van VWS kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat verzekeraars knelpunten wel oplossen en wel investeren in de zorg. Nu en in de toekomst."

Bekijk het volledige artikel op InEen

Bron: InEen

Reageer

Spijtenburg Artsen
Auteur
Spijtenburg Artsen
Publicatiedatum
6-11-2017 14:50

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!