471 miljoen beschikbaar voor huisartsenzorg

De komende jaren wordt € 471 miljoen beschikbaar gesteld voor het versterken van de huisartsenzorg. Hierover bereikte Minister Bruno Bruins afgelopen week een onderhandelaarsakkoord met partijen uit de huisartszorg.

Waar gaat het geld naartoe?

Het budget is beschikbaar gesteld om o.a. meer tijd te hebben voor en met de patiënt, de zorg in de avond- nacht- en weekenduren, het versterken van de organisatiegraad van de eerste lijn, de zorg voor kwetsbare groepen en de ICT-infrastructuur. Tevens is er extra geld beschikbaar voor de zorg in achterstandswijken.

Extra geld voor ICT

Gedurende de looptijd van het akkoord stelt het ministerie ook nog eens eens circa € 133 miljoen beschikbaar voor o.a. het versterken van ICT in de huisartspraktijk en voor de uitvoering van de nationale onderzoeksagenda huisartsengeneeskunde.

Zorg op de juiste plek

"Het gaat er om voor de patiënt de beste oplossing te vinden. Daarbij past niet altijd een medisch (specialistisch) antwoord. Als het nodig is, kies je voor hoog specialistische zorg, de andere keer is iemand beter geholpen bij de huisarts of de fyschotherapeut. Maar soms ook met begeleiding naar een gezondere leefstijl of naar andere vormen van hulp. Zorg op de juiste plek, door de juiste behandelaar voor die persoon. Huisartsen spelen hier een belangrijke rol en daarom is het logisch de huisartsenzorg te versterken", aldus Minister Bruno Bruins.

Bekijk het volledige artikel

Bron: Rijksoverheid.nl

Reageer

Spijtenburg Artsen
Auteur
Spijtenburg Artsen
Publicatiedatum
2-7-2018 16:33

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!