NZa wil ook in de toekomst toegankelijke en betaalbare zorg

De gezondheidszorg in Nederland staat er goed voor in 2017, maar er blijft altijd ruimte voor verbetering. Dat stelt de NZa in de Stand van de zorgmarkten 2017. In deze jaarlijkse uitgave brengen ze o.a. in kaart wat de kracht is van innovatie in de zorg.

"Ook in de toekomst willen we onze gezondheidszorg gezond houden", aldus de NZa. "Zorg die toegankelijk is voor iedereen die dat nodig heeft, en die we ook kunnen blijven betalen met elkaar".

Kansen en uitdagingen

Er komen echter nog steeds nieuwe uitdagingen op ons af, waar goed op ingespeeld moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal ouderen dat langer thuis blijft wonen. Dit vergt een andere organisatie van de zorg. Reden voor alle zorgsectoren om beter en intensiever met elkaar samen te werken.

Niet voor niets formuleert de NZa in deze uitgave een aantal belangrijke kansen en uitdagingen waar actie op ondernomen moet worden:

• Aanpak wachttijden in de zorg
• Samenwerken in de acute zorg
• Aanpak pgb-fraude
• Meer ruimte voor e-health
• Meer aandacht voor preventie
• Meer transparantie in de zorg
• Minder administratieve lasten

Feiten en cijfers

Naast het in beeld brengen van innovatie in de zorg, bevat de Stand van de zorgmarkten 2017 tevens interessante overzichten van feiten en cijfers per zorgsector.

Bekijk de stand van de zorgmarkten 2017

Bron: NZa

Reageer

Spijtenburg Zorg
Auteur
Spijtenburg Zorg
Publicatiedatum
20-11-2017 11:34

Het laatste nieuws

‘Diplomaterreur’ werd het genoemd. En dat is kwalijk ‘want door alleen naar diploma’s te kijken, doen werkgevers zichzelf en potentiële werknemers tekort.’
Lees meer
Doel van het voorstel is om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken (én daarmee het werken als ZZP-er in de zorg onaantrekkelijker te maken). Dit laatste geeft voor veel ZZP-ers onrust
Lees meer
Blijf jij op de hoogte?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks binnen éen van onze branches!